Harkittu ostopäätös johtaa todennäköisemmin vastuulliseen valintaan. Ostatko tarpeeseen vai löytyisikö omaa vaatekaappia tai kodin varastoa penkomalla kuitenkin jotain sopivaa?

Uuden ostamisen sijaan vastaava tuote voi löytyä käytettynä tai jos sitä tarvitsee vain harvoin, voi lainaaminen tai vuokraaminen olla varteenotettava vaihtoehto. Uuden laadukkaan ja vastuullisesti valmistetun tuotteen voi olettaa säilyvän kuluttamisen kierrossa pidempään kuin heppoisampaa laatua olevan.

Tuunaus, huolto ja korjaus jatkavat tuotteen elämää ja herättävät käytön uudelleen henkiin. Korjauksessa voi käyttää myös kierrätettyjä varaosia.

Markkinalla on myös valikoimaa tuotteista, joiden materiaalit on valmistettu kierrätetyistä raaka-aineista. Vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi kierrätyspuuvillasta, kierrätysvillasta, kierrätyspolyesteristä. Keittiökalusteita valmistetaan kierrätyskomposiiteista, aivan kuten terassin lautojakin.

Uuden takin tai laukun valmistuksessa on voitu käyttää vintage-kankaita tai käytöstä poistettuja turvavöitä. Korvakoruja valmistetaan ylijäämänahkasta ja vanhoja koruja sulatetaan ja valmistetaan materiaalista uusia versioita.

Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että tuotteet kestävät kierrossa mahdollismman pitkään. Arvokkaita luonnonvaroja säästyy ja ehkäisemme turhaa jätteiden syntyä.